Polis amca polis abla imajı yaygınlaşacak

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Mart 2007 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Detaylı Resim için tıklayınız Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Köksal, basın mensuplarıyla bir araya geldi, 'şeffaflık' işareti verdi

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, yeni dönemde polise bir vizyon kazandırılmasını amaçladıklarını bu yüzden teşkilatın görüşlerini almak üzere bir genelge hazırladıklarını açıkladı. Uzun bir dönem vekaletle yönetilen Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Oğuz Kağan Köksal, göreve başlaması nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Polisevi'nde düzenlenen toplantıya emekli resim öğretmeni olan eşi Olcay Köksal ile katılan Köksal, esprileri ve sıcak diyalogları ile basın mensuplarına ?şeffaflık? işareti verdi. Yeni Genel Müdürün açıklamaları şöyle:

Polise moral verin

Olaylarda başarılı olabilmenin özünde sorumlu kuruluşlara destek verilmesi yatıyor. Polis teşkilatının da moral ve motivasyona ihtiyacı var. Yanlışlar olabilir, hata ile iyi niyeti ölçmek lazım. Teşkilatımıza biraz daha destek verin. Polisimizin koşarken severek koşması için desteğe ihtiyacı var. Burada basın mensuplarına çok iş düşüyor. Basın mensuplarının polis hakkında söyleyeceği 3-5 güzel kelime polise moral ve şevk kazandıracaktır.

Polis amca imajı

Toplum Destekli Polislik projesini yaygınlaştırılmaya çalışıyoruz. Amacımız polisin vatandaş ile iç ice, birbirine saygıyla, vatandaşın başı ağrıdığında polisle işbirliğine girmesi. Polis abla, polis amca, polis abi imajını yaygınlaştırmak.

En kötü olay ayva atmaktı

Suç türlerinde büyük değişimler var. 10-15 sene öncesinde polisin literatüründe kapkaç, korsan kitapçılık, korsan CD satıcılığı gibi suçlar yoktu. Zaman değiştikçe mücadele alanları da gelişti. Teknolojideki gelişmeler yeni suç alanlarını ortaya çıkarıyor. Siyasal Bilgiler'de öğrenci iken stadyuma maç izlemeye giderdik. Maç izlerken en kötü olay ayva atmaktı. Şimdi maçlarda insanlar döner bıçakları ile birbirlerine saldırıyorlar. Bir maç için polis 6-7 saat meşgul oluyor.

Herkes istediğini söyleyecek

Teşkilatın sorunları ve projelerini belirlemek amacıyla genelge hazırlatıyorum. Bir strateji oluşturulması için Polis Akademisi'nin, polislerin düşüncelerinin toparlanarak bir proje oluşturulmasını sağlamak istiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber